3 jaar cel voor letsel na glazenwassersruzie

Een ruzie tussen glazenwassers die uitmondde in een zware mishandeling heeft een 35-jarige man een celstraf van 36 maanden opgeleverd, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.

De rechtbank in Maastricht achtte dinsdag bewezen dat de man na een woordenwisseling een poging tot doodslag op zijn collega heeft gedaan. Bij die ruzie heeft de verdachte zijn collega twee keer met een stalen stok geslagen. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op, zoals een schedelbreuk.

Volgens de rechtbank was de verdachte misschien niet uit op de dood van zijn collega, maar hij heeft wel het risico aanvaard dat het slachtoffer door de slagen fataal letsel zou oplopen. Oorzaak van de ruzie zouden laatdunkende opmerkingen van de collega zijn geweest over zijn werk als glazenwasser.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte glazenwasser problemen heeft met zijn agressie. Daarvoor moet hij worden behandeld, ook al wegens eerdere veroordelingen voor geweldsdelicten. Aan zijn collega moet hij ruim 3800 euro schadevergoeding betalen.

3 jaar cel voor letsel na glazenwassersruzie
3 jaar cel voor letsel na glazenwassersruzie (Foto: ANP)