Marchionne: "Sauber wordt opleidingsteam Ferrari"

Het Formule 1-team Sauber verraste afgelopen week door de breuk met motorenbouwer Honda en het opnieuw in zee gaan met Ferrari. Tegenover de deal met de Italianen moet wel een tegenprestatie staan, zo liet Ferrari-topman Sergio Marchionne doorschemeren vanuit Hongarije. Een van de coureurs uit het opleidingsprogramma van Ferrari moet bij de Zwitsers gestald worden.

Marchionne: "Het is positief voor ons, omdat het een kans voor ons is om een opleidingsteam te hebben. We hebben een aantal buitengewone coureurs die een stoeltje nodig hebben."

De Italiaan doelt hierbij op Charles Leclerc die momenteel leider is in de Formule 2 en deze week in Hongarije tijdens een test de Ferrari aan de tand mag voelen. Daarnaast is Antonio Giovanazzi de officiële reservecoureur van Ferrari. Hij was eerder dit jaar bij Sauber al tweemaal invaller voor Pascal Wehrlein en reed een in Hongarije vrijdagtraining voor Haas waar hij een auto in de bandenstapels parkeerde.

Het is de vraag of beide coureurs volgend jaar voor Sauber kunnen rijden, omdat huidig rijder Marcus Ericsson nauwe banden onderhoudt met Sauber-eigenaar Longbow Finance. Het betekent in ieder geval wel dat Pascal Wehrlein plaats zou moeten maken en dat de toekomst van de Mercedes-junior in de Formule 1 zeer onzeker is geworden.