Teuns de beste in Polen, Kelderman vierde

Dylan Teuns heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde van Polen. De Belg van BMC was de sterkste op de steile aankomst in Szczyrk. Tweede werd Peter Sagan voor zijn ploeggenoot Rafal Majka. Door de tweede plaats neemt de wereldkampioen weer de leiderstrui over van Danny van Poppel. Wilco Kelderman, Tom-Jelte Slagter, Wout Poels én Sam Oomen zouden allemaal in de top tien eindigen.

Bert Jan Lindeman van LottoNL-Jumbo was mee in de vroege vlucht. De Nederlander had het gezelschap Maxime Monfort (Lotto Soudal), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Sebastien Reichenbach (FDJ), José Gonçalves (Katusha - Alpecin), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) en Adam Stachowiak (Poolse selectie). De zeven zouden een maximale voorsprong van minuten op het peloton.

Met nog 35 kilometer te rijden werden de vluchters gegrepen door het peloton. Op dat moment zou onder meer Oomen voor de aanval kiezen. De jonge Nederlander van Sunweb reed even voorop samen met Laurens de Plus, maar ze kregen geen ruimte van het kleine peloton, waar Katusha- Alpecin het tempo aangaf.

Daarna was d\het de beurt aan Ilnur Zakarin om in de aanval te gaan. De Rus zou een maximale voorsprong van tien seconden bij elkaar fietsen, maar meer kreeg de renner van Katusha-Alpecin niet. Met nog twaalf kilometer te gaan koos Jack Haig voor de aanval. De Australiër had een maximale voorsprong van twintig seconden, maar in aanloop naar de slotklim een muur van anderhalve kilometer werd hij gegrepen.

In de slotkilometer plaatste Theuns samen met Adam Yates zijn versnelling. Yates moest al snel afhaken bij de Belg. In de achtergrond kwam Kelderman nog sterk opzetten, maar ook de Nederlander kon het niet dichten naar Theuns toe. In de laatste meters zouden Sagan en Majka nog over Kelderman heen gaan, maar ook de beide renners van Bora-Hansgrohe zouden te kort komen op de renner van BMC.