Van Persie blijft Fenerbahçe trouw

Fenerbahçe weet Robin van Persie voor komend seizoen te behouden ondanks vermeende belangstelling van Feyenoord. De spits heeft zijn toekomst aan de Turkse club verbonden.

Zaakwaarnemer Kees Vos sluit in gesprek met De Telegraaf uit dat Van Persie komend seizoen het shirt van Feyenoord draagt. Volgens hem is het een uitgemaakte zaak dat zijn cliënt bij Fenerbahçe blijft voetballen.

"Robin staat dit seizoen nog onder contract bij Fenerbahçe", verklaart Vos. "De nieuwe trainer is vanaf het begin erg positief over Robin en heeft niet de intentie om hem te laten gaan. Daarom is een transfer naar een andere club niet aan de orde deze periode."

De geruchten deden hardnekkig de ronde dat Feyenoord zich met Van Persie wilde versterken. De club zag een terugkeer van de internationale topspeler zitten, om het gat op te vullen dat Dirk Kuyt deze zomer achter heeft gelaten.

Van Persie kende vorig seizoen wisselend succes bij Fenerbahçe. Trainer Aykut Kocaman, die is aangesteld als opvolger van Dick Advocaat, heeft laten weten dat hij het volste vertrouwen heeft in de Nederlander.