FOK! Wat een weer: waarschijnlijk droog

Zonder dauw geen regen, heet het in juli allerwegen.

Goedemorgen!

Gisteren wisselden zon en regen elkaar af. De avond verliep wel droog. De afgelopen nacht verliep niet veel anders, aan de kust wat regen en voor de rest droog. 

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het westen en noorden zou een enkele bui voor kunnen komen. De zon is gelukkig ook regelmatig te zien. De temperatuur loopt uiteen van 20 graden op de wadden tot 25 graden in het zuidoosten.

De komende dagen weinig verandering, zon en regen wisselen elkaar af en de temperatuur loopt op tot ruim 20 graden.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:59
Zon onder: 21:31
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1498 Christoffel Columbus ontdekt de eilanden Trinidad en Tobago.
1849 Benjamin Chambers vindt het achterladerkanon uit.
1938 De Britse stoomlocomotief Mallard bereikt een snelheid van 202,7 km/h, een record dat zestig jaar zou stand houden.
1962 Om 23:59 stopt zeezender Radio Mercur met haar officiële programma's, omdat de Scandinavische landen de volgende dag de antizeezenderwet in werking laten treden.
1968 De eerste aflevering van de komische serie Dad's Army wordt uitgezonden op de BBC.
1972 IRA-bomaanslag in Claudy, Noord-Ierland. Er ontploffen 3 bommen waarbij negen mensen om het leven komen.
2003 In het Avonturenpark Hellendoorn vindt het laatste optreden plaats van Bassie en Adriaan. Enkele dagen daarvoor wordt bekendgemaakt dat bij "acrobaat" Aad van Toor de ziekte kanker is geconstateerd. Hierdoor moest de geplande afscheidstournee worden onderbroken. Pas later werd duidelijk dat dit het allerlaatste optreden was.

De afgelopen week was ik in de bergen van Tsjechie. Toen het regende verdampte het regenwater op de grond weer, wat wolken vormde tussen de bergen. Het zwart in de wolken is de berg aan de andere kant van het dal.  (Foto: qltel)
De afgelopen week was ik in de bergen van Tsjechie. Toen het regende verdampte het regenwater op de grond weer, wat wolken vormde tussen de bergen. Het zwart in de wolken is de berg aan de andere kant van het dal. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!