De Vries weer op het podium in Formule 2

Coureur Nyck de Vries heeft het Formule 2-weekeinde op de Hungaroring prima afgesloten. Net als zaterdag reed de Nederlander ook zondag naar het podium, wederom met een derde plek.

De Vries begon ijzersterk en ruilde zijn zesde startplek na één bocht al in voor een derde plaats, vooral door slechte starts van Alexander Albon en Norman Nato. Nobuharu Matsushita kende de beste start: de Japanner ging van de vierde startplaats naar de leiding, terwijl tussen hem en De Vries de tweede plek in handen kwam van Luca Ghiotto.

Zoals wel vaker bleek Ghiotto geen meester in het sparen van de banden en richting het einde van de race viel hij dan ook weer terug. De Vries was de eerste die hem met een mooie move kon passeren, waarna ook Oliver Rowland volgde. De winnaar van de zaterdagrace bleek een maatje te groot voor De Vries en verschalkte de Nederlander, die zo een derde plek pakte.

Kampioenschapsleider Charles Leclerc reed net als zaterdag naar de vierde plaats. Een eervolle vermelding is er voor de Roemeen Robert Visoiu en de Spanjaard Sergio Canamasas, want beide heren haalden wéér de finish niet. Canamasas kon dit keer overigens niet de schuld krijgen: hij werd getorpedeerd door Nabil Jeffri.