Brama verlaat FC Utrecht voor een Australisch avontuur

Wout Brama vertrekt per direct bij FC Utrecht om een avontuur aan te gaan bij de Central Coast Mariners uit de Australische A-League. De geboren Almeloër maakt gebruikt van een clausule in zijn contract waardoor hij transfervrij naar een buitenlandse club mag vertrekken. 

Brama werd in januari aangetrokken door FC Utrecht om de positie van de ernstig geblesseerd geraakte Rico Strieder in te vullen. “Wout maakte vorig seizoen de overstap naar FC Utrecht en het lukte hem om de leemte van de positie van Rico op te vullen. Hij heeft zich als een zeer ervaren speler gemanifesteerd binnen ons team en heeft de ploeg met zijn spel en zijn leiderschap een grote dienst bewezen. Wout heeft al enkele jaren een grote wens om een buitenlands avontuur aan te gaan. Hij ging dan ook akkoord met een overstap naar FC Utrecht onder de voorwaarde dat de club mee zou werken aan een transfer, mocht zich zo’n unieke kans voordoen. Nu deze kans voorbij komt, wil Wout deze ook grijpen. FC Utrecht bedankt hem voor zijn bijdrage en inzet de afgelopen maanden en wenst hem veel succes Down Under", aldus technisch manager Eric ten Hag.

Brama, die eerder uitkwam voor FC Twente en PEC, is na Sofyan Amrabat en Sébastien Haller de derde vaste basiskracht die vertrekt bij Utrecht. Bovendien vertrokken ook gewaardeerde krachten als Kevin Conboy, Robbin Ruiter, Andreas Ludwig en Nacer Barazite bij de club. Utrecht gaat op zoek naar een vervanger voor Brama.