Darter Lewis naar halve finales World Matchplay, 'illegale worp' Norris

Darter Adrian Lewis heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de World Matchplay in de Winter Gardens in Blackpool. Jackpot deed dat door te winnen van Alan Norris, de man met de minst creatieve bijnaam ooit: Chuck.

Lewis nam al snel een 3-0 voorsprong, maar zich Norris terugkomen. Vervolgens ging de tweevoudig wereldkampioen er nog eens goed voor staan en dit keer sloeg hij een aanzienlijk groter gat: 13-5. Norris deed zijn bijnaam echter eer aan en vocht zich knap helemaal terug in de wedstrijd, helemaal tot aan 14-13. Op dat moment vond Lewis het toch maar welletjes geweest en met finishes van 102 en 65 maakte hij het af: 16-13.

Norris werd ondertussen nog even op het matje geroepen door caller Russ Bray. Na een mislukte pijl gooit Chuck de resterende pijl uit frustratie onderhands richting het bord. Sky Sports-analisten Wayne Mardle en John Part leggen hier (inclusief beelden van de worp) haarfijn uit waarom dat niet mag. In de regels staat dat het een 'gewone' gooibeweging moet zijn, de heren zijn het er vooral over eens dat een dergelijke onderhandse worp uit veiligheidsoogpunt niet toegestaan is.