Haase klopt Goffin en is halvefinalist in Gstaad

Tennisser Robin Haase heeft de halve finale bereikt van het ATP-toernooi in Gstaad. De Nederlander (ATP-50) was met 7-5 en 6-1 te sterk voor de nummer dertien van de wereld David Goffin.

Haase presteert traditioneel goed in de Alpen en het was dan ook al de vierde keer dat hij de halve finale bereikte in Gstaad. Vorig jaar en in 2013 verloor de Nederlander er de finale. Het is niet voor niets dat de interviewer na de partij zei: "Gstaad-tijd is Haase-tijd." De Nederlander reageerde gevat: "Als andere spelers dat nou ook denken, begin ik in ieder geval met een voorsprong."

De wedstrijd begon met twee breaks, waarna zich een spannend gevecht ontspon. Het verschil tussen beide spelers was klein, maar in de twaalfde game wist Haase breakpunten te creëeren op de service van Goffin en met een schitterend punt haalde hij de eerste set binnen. De Belg legde in de rally de bal meermalen goed weg, maar het was Haase die met een 'running forehand' de bal over het net krulde en de set pakte.

Daarna bleek dat Goffin nog wat wedstrijdritme mist nadat hij vorige week van een blessure terugkeerde. Haase liep in set twee al snel uit naar een 5-0 voorsprong, waarna de Nederlander het even later op eigen service uit kon maken: 6-1.

In de halve eindstrijd neemt Haase het op tegen de Duitse qualifier Yannick Hanfmann of de Porutgees Joas Sousa.