'YouTube Red en Google Play Music gaan samen'

YouTube Red en Google Play Music worden samengevoegd in een nieuw platform voor muziekstreaming. Op de conferentie New Music Seminar in New York vertelde hoofd muziek Lyor Cohen van YouTube Red dat een combinatie van de twee diensten nodig is om nieuwe abonnees te werven.

Hoewel Cohen het woord fusie niet in de mond nam, ligt het volgens The Verge voor de hand om beide diensten samen te voegen om het voor muziekliefhebbers minder complex te maken. De betaaldienst YouTube Red verwijdert advertenties bij muziekvideo's en biedt gebruikers de mogelijkheid om videoclips offline op te slaan. Gebruikers van YouTube Red krijgen Google Play Music er gratis bij. Daarnaast is er ook nog YouTube Music.

Moederbedrijf Google laat in een verklaring aan The Verge weten eerst abonnees te zullen informeren over wijzigingen. "Muziek is erg belangrijk voor Google en we evalueren hoe we onze muziekdiensten kunnen samenbrengen om het beste product te creëren voor onze gebruikers, muziekpartners en artiesten", verklaart Google aan The Verge.

Cohen zei in New York ook meer te willen samenwerken met platenlabels en houders van de auteursrechten. "In mijn opinie moeten we bij het opbouwen van de muziekbusiness meer samenwerken met elkaar in plaats van een paar deals sluiten en van een afstand zien hoe het uitpakt."

'YouTube Red en Google Play Music gaan samen'
'YouTube Red en Google Play Music gaan samen' (Foto: BuzzT)