Van de Beek: "Werd er emotioneel van"

Donny van de Beek bezorgde Ajax een punt tegen OGC Nice. De middenvelder was blij met zijn treffer.

De middenvelder van Ajax heeft het zwaar na het verschrikkelijke nieuws rond Abdelhak Nouri. Van de Beek speelde jaren samen met Nouri, die blijvende hersenschade opliep na een harstilstand.

Van de Beek scoorde woensdagavond de enige treffer van de Amsterdammers en droeg zijn doelpunt op aan Nouri. "Het was een belangrijke goal die we nodig hadden", vertelt hij na de wedstrijd tegenover Ziggo Sport.

"Deze goal was voor iedereen, maar in het bijzonder voor Appie en zijn familie, om ze een hart onder de riem te steken. Ik houd heel veel van ze en we willen ze echt steunen als team. Ik werd er best wel emotioneel van. Dit doelpunt was voor hun. Ik heb het er heel moeilijk mee."

Door de treffer van Van de Beek eindigde het duel met Nice in een 1-1 gelijkspel. Ajax kreeg een paar goede mogelijkheden op de 1-2, maar Van de Beek is tevreden met het resultaat.

"De eerste helft hadden we het moeilijk en we speelden het slecht uit. De tweede helft kantelde de wedstrijd en we hadden de 2-1 kunnen maken, maar zij kregen ook nog een goede mogelijkheid. Ik denk dat het een prima uitgangspositie is voor de return."