Taylor in 50e klassieker veel te sterk voor Van Barneveld, Van Gerwen door

Darter Phil Taylor heeft de 50e en mogelijk laatste 'klassieker' tegen Raymond van Barneveld op een major overtuigend gewonnen. De Engelsman was in de tweede ronde van het World Matchplay veel te sterk voor de Nederlander, die geen moment lekker in zijn spel leek te komen: 11-3.

Taylor heeft gelijk een pittige tegenstander in de kwartfinales, want daarin moet The Power het opnemen tegen titelverdediger Michael van Gerwen. MVG gooide niet fantastisch, maar zag Simon Whitlock nauwelijks tegenstribbelen en won eveneens met 11-3.

Adrian Lewis had het in de achtste finales niet makkelijk met de revelatie van het jaar, de Engelsman Rob Cross. Die gooide een gemiddelde van ruim 104, maar Lewis was wat trefzekerder op de dubbels en won met 11-8. Hij speelt tegen Alan Norris, die na een 'verlenging' afrekende met Dave Chisnall: 14-12.

De meest hoogstaande achtste finale ging toch wel tussen oud-wereldkampioen Gary Anderson en Daryl Gurney. De Noord-Ierse nummer zestien van de wereld gooide geweldig en stuurde de eveneens bijzonder sterk gooiende Anderson met 11-9 naar huis. In een aanzienlijk minder spectaculair duel rekende Mensur Suljovic met 11-6 af met Justin Pipe.

Peter Wright plaatste zich via een 11-4 zege op Cristo Reyes overtuigend voor de kwartfinales, waarin hij het opneemt tegen Darren Webster. Die gooide opvallend genoeg exact hetzelfde gemiddelde als tegenstander Steve West, 95,39 punten, maar won met 11-7.