Pedo-PvdA'er werkt weer voor de PvdA

Wie dacht dat de PvdA na de onthulling over het Amsterdamse moslimkartel, het steevaste cliëntelisme en het compleet laten vallen van de oorspronkelijke doelgroep (namelijk: de arbeider) inmiddels wel de bodem van een moralistische put had bereikt, komt bedrogen uit. Een wethouder van die partij, iemand die eerder opstapte wegens het overmatig aandacht schenken middels een sekschat aan een 14-jarig meisje, komt doodleuk weer op een kandidatenlijstje te staan. Ger Lindeman is gepromoveerd tot lijstduwer van de PvdA Midden-Groningen.

De voormalige wethouder van Hoogezand-Sappemeer is er naar eigen zeggen ingeluisd. Via datingssite Badoo werd de 45-jarige PvdA'er benaderd door ene Eva. De minimumleeftijd voor Badoo is 18 jaar dus op dat moment was Ger (Gertje voor vrienden, maar eigenlijk noemt niemand hem zo) nog veilig. Gaandeweg werd het gesprek steeds seksueler van aard. Ger was zo onhandig in te gaan op haar avances, zelfs toen Eva aangaf dat ze slechts 14 jaar oud zou zijn. “Ik liet me meeslepen op een onbewaakt ogenblik”, geeft Ger toe.

Het was allemaal niet zo slim. Het bleek namelijk dat de Groninger in de val was gelokt door criminelen. Chantage was zijn deel: betalen, zo klonk de boodschap, of we maken de chat openbaar.

Ger weigerde te betalen en prompt verscheen er een afdruk van het gesprek op zijn facebookpagina. Die werd snel verwijderd door de efebofiel. Helaas was duidelijk: Ger was chantabel. Iets dat niet wenselijk is in een gemeenteraad. Zijn reactie op de affaire was een unicum binnen de geschiedenis van zijn partij: hij nam een verstandige beslissing. De politie werd geïnformeerd en meneer stapte op.

Na een jaartje lijkt alles vergeven en vergeten te zijn. Ger pakt de draad weer op als lijstduwer voor de regio Midden-Groningen. Het trekken lijkt hij ook niet verleerd te zijn: “Veel mensen in Hoogezand-Sappemeer dragen mij een warm hart toe. Wellicht kan ik stemmen trekken voor mijn partij”.

Collega Thea van der Veen verdedigd de rol van Ger in de campagne: “Dat Lindeman op de lijst staat is puur symbolisch. Hij is lijstduwer. Niet meer”.

Het landelijke bestuur van de noodlijdende partij heeft laten weten zich niet met regionale kwesties te bemoeien. Het is nog onduidelijk of de PvdA'er vervolgd gaat worden. Een seksueel getint gesprek met een minderjarige is in principe niet strafbaar. Anders wordt dit wanneer er (seks)plaatjes worden uitgewisseld of wanneer het tot fysiek handelen komt.