Nederlandse skeeleraars grijpen naast medailles op Wereldspelen

De Nederlandse skeeleraars hebben op de Wereldspelen in Wroclaw ook op de 500 meter sprint op de weg geen medailles kunnen veroveren.

Bij de dames werd Bianca Roosenboom in de eerste ronde al uitgeschakeld. Het goud ging er uiteindelijk naar de Duitse Mareike Thum, die in een prachtige finale iedereen in de slotfase te kijk zette. Chen Ying-chu uit Taiwan pakte het zilver, brons was voor de Argentijnse Rocio Berbel Alt.

Bij de mannen kwam Kay Schipper de eerste ronde niet door, terwijl Michel Mulder zich voor de kwartfinales plaatste. Dat deed broer Ronald ook, hoewel hij door het afzeggen van twee deelnemers alleen de finish hoefde te halen.

In de kwartfinales ging het voor beiden echter fout. Michel kwam tekort tegen de Zuid-Amerikanen in zijn heat, Ronald lag er perfect voor maar liet zich op het laatste rechte stuk verschalken door de Italiaan Guiseppe Bramante.

De finale leverde een schitterende strijd op, met goud voor de Fransman Gwendal le Pivert. Hij kwam 0,031 seconden voor de Colombiaan Edwin Estrada over de finish, terwijl Jhoan Guzman het brons mee naar Venezuela mocht nemen.