Hoogspringer loopt bruid naar altaar na ruggenmergletsel

Voormalig hoogspringer Jamie Nieto heeft afgelopen weekeinde zijn bruid Shevon naar het altaar begeleid. Dat is op zich leuk, maar niet bijzonder, ware het niet dat de 40-jarige Nieto vorig jaar deels verlamd raakte.

De Amerikaan, in 2012 nog zesde op de Olympische Spelen, deed in april vorig jaar een backflip om wat atleten die hij aan het trainen was te vermaken, maar dat ging niet helemaal goed. Na een mislukte poging deed hij het nog een keer, waarbij een voet weggleed en hij vol op zijn rug en nek terecht kwam.

Het resulteerde erin dat hij geen gevoel meer had in zijn handen en voeten, wat te wijten was aan ruggenmergletsel. Of hij ooit nog kon lopen was volgens de artsen nog maar de vraag.

Nieto richtte zich tijdens het herstel op één ding: 130 stappen zetten, dat zou hij op zijn bruiloft namelijk nodig hebben. Afgelopen weekeinde was het dan zover en, met een beetje steun van zijn bruid en broer, lukte het Nieto. Een wandelstok was wel aanwezig, voor het geval het nodig was, maar dat was niet zo.

"Het is een monumentale dag en dan moet ik iets monumentaals doen", vertelde Nieto dolgelukkig. "Ik voel me gezegend dat ik hier kan lopen en ik heb er echt ontzettend hard voor gewerkt. Het is de eerste van vele stappen op weg naar verder herstel."

Nieto en zijn bruid (Bron: YouTube)