Tennisser Tomic: "Nooit van tennis gehouden, wel miljoenen verdiend"

Tennisser Bernard Tomic heeft weer eens van zich doen spreken. De Australiër staat nogal bekend als iemand die zo nu en dan maar wat aan loopt te klooien. Zo verveelde hij zich op Wimbledon, waardoor hij zijn best maar niet deed en de wedstrijd verloor, kan hem het schelen. Minder dan zijn sponsor in elk geval, want die raakte hij door zijn opstelling kwijt.

"Ik heb nooit van tennis gehouden, het is gewoon mijn baan", verklaart Tomic. "Is het niet zo dat iedereen een baan als sporter in een van de populairste sporten ter wereld wil? Ik voel me wel een beetje gevangen, dit moet ik doen en echt gelukkig word ik er niet van. Misschien als ik ooit een Grand Slam-toernooi win."

Van zijn houding op Wimbledon heeft hij geen spijt: "Ik zeg in elk geval wat ik denk, dat is eerlijk. Soms zet ik me voor 100 procent in, maar soms ook maar voor 30 procent en gemiddeld over mijn carrière denk ik zo'n 50 procent. Ik doe niet veel moeite, zet me voor de helft in en heb miljoenen dollars verdiend, dat lijkt me toch een knappe prestatie."

Vorig jaar haalde de 24-jarige Tomic met de zeventiende plaats zijn hoogste positie op de wereldranglijst, inmiddels is hij weer afgezakt naar een plek buiten de top-70.