Acrogymnastes grijpen naast finaleplek op Wereldspelen

De Nederlandse acrobatisch gymnastes Nicole Eykelenboom en Djenti Verbruggen hebben op de Wereldspelen niet voor een grote verrassing kunnen zorgen. De twee kwamen maandag in actie op de wedstrijd voor paren, waar ze naar hun kunnen presteerden. Dat leverde tegen vijf zeer sterke duo's, de zesde plek op.

Met Daria Guryeva en Daria Kalinina was Rusland aanwezig met de regerend wereldkampioenen en dat lieten ze zien ook. De ene schitterende combinatie werd opgevolgd door de andere en het leverde de twee in beide kwalificatie-onderdelen en de finale de hoogste score en dus het goud op. België is een vrij groot land in de acrobatische gymnastiek en de wereldkampioenen bij de junioren, Lore Vandenberghe en de pas 14-jarige Noemie Lammertyn, lieten dat zien door zilver te pakken, voor Oekraïne.

De 23-jarige Eykelenboom, de onderpartner, en haar 15-jarige Verbruggen, de bovenpartner, kwamen vooral naar Wroclaw om internationale ervaring op te doen en dat lukte prima. Ze maakten geen grote fouten en het verschil met de rest was niet al te groot, waardoor het duo tevreden terug mag kijken op het toernooi.