Swings skeelert naar goud op Wereldspelen, 5e medaille Tas

De Belgen gaan als een trein op de Wereldspelen in Wroclaw. Onze zuiderburen hebben inmiddels al elf medailles te pakken, waarvan er maar liefst zeven op naam komen van skeeleraars Bart Swings en Sandrine Tas.

Maandag begon het skeeleren op de weg en voor Swings was het gelijk raak. In de afvalrace was hij in een mooie eindsprint de Italiaan Daniel Niero en de Spanjaard Patxi Peula te snel af.

De net als Swings van het schaatsen bekende Fransman Ewen Fernandez en Nieuw-Zeelander Peter Michael grepen nipt naast de medailles. Voor Swings is het na het zilver op de 1000 meter op de baan de tweede medaille, terwijl hij dinsdag nog twee kansen heeft.

De echte medailledelver bij de Belgen is Tas. Bijna alles wat de pas 21-jarige aanraakt verandert in een medaille, op de baan resulterend in goud, twee keer zilver en een keer brons. Maandag begon ze op de weg met een derde plek in de kwalificatie van de 200 meter tijdrit, maar in de finale maakte ze haar eerste echte fout van de Spelen en eindigde ze onderaan.

Op de afvalkoers maakte Tas dat dan weer deels goed. In een zeer spannende sprint werd ze nipt geklopt door de Colombiaanse Johana Viveros, maar eindigde ze wel net voor de Duitse Mareike Thum. Fabiana Arias uit Colombia greep net naast de medailles.

 

Yaaaaaasss 😍🥇🇧🇪 #1000m #huntersportswear #teambelgium #TWG2017

Een bericht gedeeld door Sandrine Tas (@sandrinetas) op23 Jul 2017 om 5:58 PDT