Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's

Zes mannen, van wie vijf minderjarig, zijn veroordeeld tot celstraffen omdat zij mensen hebben beroofd en een van hun slachtoffers korte tijd vasthielden. Ze opereerden in wisselende samenstelling. De rechtbank in Den Haag sprak hen maandag vrij van deelname aan een criminele organisatie, wat het Openbaar Ministerie hun ook ten laste had gelegd.

Een slachtoffer deed in november 2016 aangifte bij de politie in Naaldwijk na een beroving. Hij had via een datingsite voor homo's een afspraak gemaakt maar werd door een van de verdachten naar een kraakpand gebracht. Daar waren vier anderen jonge mannen die hem bedreigden met een nepvuurwapen en zijn bankpassen afnamen. Hij moest zijn pincode afstaan, waarna ze veel geld van zijn rekening haalden. Later werden nog twee soortgelijke berovingen gemeld bij de politie.

De minderjarigen krijgen jeugddetentie van 180 tot 315 dagen en werkstraffen tussen de 120 en 150 uur. De meerderjarige verdachte kreeg een gedeeltelijk voorwaardelijke celstraf van zeventien maanden opgelegd. Enkelen moeten zich laten behandelen.

Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's
Cel voor jonge mannen wegens berovingen homo's (Foto: ANP)