Tennisster Bertens zegeviert in Gstaad

Tennisster Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi in Gstaad op haar naam geschreven. De Nederlandse (WTA-35) was op het Zwitserse gravel in de finale met 6-4, 3-6 en 6-1 te sterk voor de Estse Anett Kontaveit (WTA-28).

Bertens schoot uit de startblokken en nam direct een 3-0 voorsprong. De Nederlandse leverde dit voordeel net zo snel weer in, maar brak daarna wederom door de service van Kontaveit. Deze break hield ze wel vast. In het tweede bedrijf ging Kontaveit beter spelen en op de stand van 2-1 brak ze door de service van Bertens heen. Dit voordeel gaf ze niet meer weg.

Set drie begon met voor beide speelsters een aantal zware games. Het was Bertens die haar service behield en zo de 2-1 voorsprong nam. Coach Raemon Sluiter kwam voor de derde maal vandaag op de baan en Bertens brak in tranen uit. Dit bracht de Nederlandse niet van haar stuk. Sterker nog, Kontaveit gaf de game die volgde weg en Bertens trok de partij resoluut naar zich toe: 6-1.

Bertens boekte hiermee na Nürnberg haar tweede WTA-toernooizege van het jaar en de vierde uit haar carrière. Later vandaag kan de Nederlandse ook nog het dubbelspel winnen, met haar Zweedse partner Johanna Larsson.