Zwitserse voetbalsters verslaan IJsland in snoeihard duel

De Zwitserse voetbalsters hebben op het EK in Nederland hun eerste overwinning binnen. Na de nederlaag tegen Oostenrijk was Zwitserland in Doetinchem te sterk voor IJsland: 2-1.

Het was een spijkerhard duel op De Vijverberg, waar Fanndis Fridriksdóttir de IJslandse dames na een half uur op voorsprong zette. Ze konden er niet lang van genieten, want Lara Dickenmann maakte tien minuten later de gelijkmaker. Kort na rust trof Ramona Bachmann doel en daarmee kwam de 2-1 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd was erg hard en het toppunt daarvan kwam na een klein uur spelen. Gunnhildur Jonsdóttir botste hard op de Zwitserse keepster Gaelle Thalmann, bij wie het bloed uit het hoofd kwam stromen. Na een behandeling van een kleine tien minuten kon de doelvrouw toch weer verder.