Schermer Verwijlen buiten WK-medailles, Italiaans en Oekraïns goud

Op het wereldkampioenschap schermen in Leipzig heeft degenschermer Bas Verwijlen geen medaille kunnen pakken. De Nederlander schakelde de Zuid-Koreaan Park Kyoung-doo, de mondiale nummer vijf,  zaterdag uit, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Paolo Pizzo.

De Italiaan versloeg Verwijlen in 2011 nog in de WK-finale en schopte het nu weer tot de eindstrijd. Daarin leverde hij een spannend duel af tegen de Est Nikolai Novosjolov, de wereldkampioen van 2010 en 2013. Pizzo zegevierde met 15-13 en pakte de titel. Brons was voor de Duitser Richard Schmidt en de Hongaar Andras Redli.

Bij de vrouwen stond het sabelschermen op het programma en dat werd, zoals met de sabel gebruikelijk is, een snel spektakel. In een felle finale liet Olha Karlan uit Oekraïne weinig heel van de Tunesische Azza Besbes: 15-5. Voor Karlan was het de derde wereldtitel, Besbes pakte haar eerste mondiale medaille. Brons was voor de Italiaanse Irene Vecchi - die de halve finale met 15-14 van Besbes verloor - en Cecilia Berder uit Frankrijk. 

De avondsessie, met aan het eind logischerwijze de finales (Bron: YouTube)