FOK! Wat een weer: warm, regen met kans op onweer

Brengt Magdeleen regen, dan brengt ze weinig zegen.

Het is vandaag overwegend droog en de zon schijnt met regelmaat. Het noordoosten en oosten hebben te maken met een buienfront dat in de komende uren noordwaarts trekt. In de middag trekt een buienfront Zeeland binnen, dat in de loop van de middag richting het oosten en noordoosten trekt, waarbij onweer niet is uitgesloten. 

De temperaturen lopen uiteen van 23 graden in Zeeland tot 27 graden in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig van kracht en draait in de loop van de dag richting het zuidwesten. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1942 Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint
1946 91 personen komen in Jeruzalem om het leven bij de bomaanslag op het Koning Davidhotel.
1991 Seriemoordenaar Jeffrey Dahmer wordt gearresteerd, nadat de overblijfselen van elf mannen en jongens worden gevonden in zijn appartement in Milwaukee.
2002 Een aardbeving met de kracht van 4,9 op de schaal van Richter treft de provincie Limburg.
2002 Installatie van het Kabinet-Balkenende ILPF-staatssecretaris Philomena Bijlhout treedt enkele uren na haar beëdiging af, omdat was gebleken dat ze tijdens de Surinaamse decembermoorden lid was van de Volksmilitie.
2003 Koesai en Oedai, de twee zonen van de voormalige Iraakse dictator Saddam Hoessein komen om het leven bij een urenlang vuurgevecht met Amerikaanse militairen op een villa in de Noord-Iraakse stad Mosoel.

Rewimo en qltel zijn op vakantie in Tsjechië (Foto: qltel)
Rewimo en qltel zijn op vakantie in Tsjechië (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!