Bolt wint laatste wedstrijd voor WK

Sprinter Usain Bolt heeft zijn laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap atletiek van komende maand gewonnen. De Jamaicaanse sprintlegende zal op het WK in Londen afscheid nemen, maar deed dat vrijdag al van het Diamond League-circus.

In Monaco kende Bolt op de 100 meter geen al te beste start, maar hij leek de race wel prima onder controle te hebben. Hij zegevierde in 9,95 seconden, vlak voor de 9,98 van de Amerikaan Isiah Young. Met 10,02 werd de Zuid-Afrikaan Akani Simbine derde.

Op de 400 meter maakte Wayde van Niekerk weer een prima indruk. De Zuid-Afrikaan had het even moeilijk met Isaac Makwala uit Botswana, maar zette nog eens aan en zegevierde in een toptijd van 43,73 seconden, terwijl ook Makwala met 43,84 snel was. 

De 1500 meter bij de mannen zorgde voor een ware toptijd. De Kenianen Elijah Manangoi en Timothy Cheruiyot streden om de winst en het was Manangoi die de zege pakte. Met 3:28,80 sprong hij tevens naar de negende plek op de wereldranglijst aller tijden.

De Amerikaan Evan Jager was alle Kenianen te snel af op de 3000 meter steeplechase. Met 8:01,29 zette Jager de snelste tijd ter wereld neer van dit jaar, waarmee hij een gooi doet naar de favorietenrol op het WK. 

Bij het polsstokhoogspringen mocht Menno Vloon zijn debuut maken in de Diamond League. De Nederlander kon zijn zeer sterke prestaties van eerder dit jaar niet evenaren en eindigde als tiende met 5,60, terwijl Piotr Lisek met 5,82 meter won.