Emery: "PSG heeft spelers als Neymar nodig"

Vertrekt Neymar wel of niet naar Paris Saint-Germain? Trainer Unai Emery heeft de Braziliaan er graag bij.

Hoewel Barcelona er zeker van zegt te zijn dat Neymar in Camp Nou blijft, gaan de transfergeruchten niet weg. Zelf is hij ook best bereid om een aanbieding van Paris Saint-Germain te accepteren, denkt Goal. De Braziliaan hoopt bij een andere club uit de schaduw van Lionel Messi te kunnen treden en zelf de hoofdrol op te eisen.

"PSG wil de beste spelers ter wereld die bij de beste club ter wereld voetballen. Als we willen concurreren met Bayern München, Barcelona en Real Madrid en de Champions League willen winnen, dan moet PSG één van de vijf beste spelers ter wereld hebben", zegt Emery in gesprek met L'Equipe.

De hoofdcoach merkte vervolgens op dat de Parijse club er deze zomer één probeert te halen. "Neymar hoort bij die beste vijf voetballers. De president en de club werken al jaren om de allerbeste spelers hierheen te halen. Het team, maar ook de fans zouden heel blij zijn als zo'n speler erbij wordt gehaald."

Wat er ook gebeurt, PSG zal een astronomische transfersom voor Neymar moeten betalen: 222 miljoen euro, of zo'n 120 miljoen en een speler als Marco Verratti erbij. Emery: "Het is geen makkelijke opgave. Misschien lukt het, misschien ook niet."