VS gestopt met laptopverbod op vluchten

Passagiers uit Saudi-Arabië mogen weer laptops en andere elektronische apparatuur meenemen aan boord van vliegtuigen naar de Verenigde Staten. Het laptopverbod voor vluchten uit Riyad naar de VS is na vier maanden opgeheven, meldt The New York Times. Riyad is de tiende luchthaven waarvoor de beperkingen zijn opgeheven.

De Verenigde Staten hadden in maart laptops in de handbagage verboden, uit vrees voor explosieven die terroristen in de apparaten zouden kunnen verstoppen. Het verbod gold voor vluchten uit onder meer Turkije, Egypte, Marokko, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar. Passagiers uit al deze landen mogen nu weer laptops meenemen tijdens een vliegreis naar Amerika.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft de Saudische vluchten vanuit Riyad en Jeddah geïnspecteerd en het verbod opgeheven, bevestigt een woordvoerder van het ministerie aan The New York TImes. Luchtvaartmaatschappij Saudia is de enige maatschappij die rechtstreeks vanuit Saudi-Arabië naar de Verenigde Staten vliegt.

VS gestopt met laptopverbod op vluchten
VS gestopt met laptopverbod op vluchten (Foto: BuzzT)