Conte krijgt nieuw contract bij Chelsea

Chelsea heeft manager Antonio Conte beloond met een nieuw contract voor twee seizoenen. De Italiaan kende een zeer succesvol eerste jaar.

Conte kwam een jaar geleden naar Stamford Bridge en in zijn eerste seizoen in de Premier League werd Chelsea meteen kampioen. De ploeg haalde ook de finale van de FA Cup. Conte is erg blij met zijn nieuwe verbintenis. "We hebben afgelopen jaar heel hard gewerkt om iets moois te bereiken en daar ben ik heel trots op", zegt hij op de officiële website van Chelsea.

De 47-jarige Italiaan bedankt ook de fans. "Zij hebben me zo veel steun gegeven sinds ik hier een jaar terug arriveerde en het is belangrijk dat we samen doorgaan." Conte, die eerder al drie keer op rij kampioen werd met Juventus, was tussen 2014 en 2016 bondscoach van Italië.

Met de titel op zak keert Chelsea binnenkort terug in de Champions League. Vorig seizoen speelden The Blues helemaal geen Europees voetbal en zette de ploeg onder leiding van Conte een zegereeks neer van dertien competitieduels op rij. Het elftal won liefst dertig wedstrijden in de Premier League, een record.