Feyenoord slaat dubbelslag met Haps en St. Juste

Feyenoord heeft zich dinsdag versterkt met Ridgeciano Haps en Jerry St. Juste. De verdedigers komen over van AZ en sc Heerenveen.

Haps wordt bij Feyenoord de opvolger van Terence Kongolo, die de Rotterdammers voor €15 miljoen verliet voor AS Monaco. De 24-jarige linksback maakte in het seizoen 2013/14 zijn debuut bij AZ en was de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2022.

St. Juste, die tot de zomer van 2021 tekende, moet in Rotterdam de concurrentiestrijd aangaan met Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. De 20-jarige centrale verdediger was de afgelopen twee seizoenen vaste waarde bij Heerenveen.

Het tweetal reist dinsdag met Feyenoord mee naar Oostenrijk, waar het deze week een trainingskamp belegt. Komende zaterdag speelt de landskampioen een oefenwedstrijd tegen SC Freiburg.

Haps en St. Juste zijn de vierde en vijfde aanwinst voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Eerder maakten Sofyan Amrabat, Jean-Paul Boëtius en Kevin Diks de overstap naar Rotterdam.