Chinezen pakken ook wereldtitel op 10-meterplatform

Op het wereldkampioenschap schoonspringen heeft China na zeven onderdelen de vijfde gouden medaille gepakt. Dit keer was het raak op het 10-meterplatform, waar de mannelijke synchroonspringers aan de start verschenen.

De grote man op het platform is Chen Aisen, die in Rio de Janeiro vorig jaar individueel en synchroon olympisch goud won. Het synchroongoud kwam met Lin Yue, waarmee Chen in 2015 ook wereldkampioen werd.

De 19-jarige jeugdolympisch kampioen platformspringen Yang Hao heeft  in het grote Chinese schoonspringsysteem inmiddels promotie gemaakt en nu vormt hij een duo met Chen. In Boedapest stond maandag totaal geen maat op de twee: ze pakten goud met liefst 40 punten voorsprong.

Na zilver in 2013 en brons in 2015 was er wederom zilver voor de Rus Viktor Minibaev. Hij deed dat samen met Aleksandr Bondar, die op de Jeugd Olympische Spelen van 2014 namens Oekraïne nog zilver won, maar inmiddels is overgestapt naar de Russen. 

Brons ging naar Duitsland en als je het over Duitse platformspringers hebt heb je het gelijk over Patrick Hausding en Sascha Klein. Het duo won in 2008 al olympisch zilver, pakte in 2013 de wereldtitel en won tussendoor nog WK-zilver. Dit keer was het dus brons en ook daar waren ze blij mee.

Chen Aisen en Yang Hao op weg naar goud (Bron: YouTube)