FOK! wat een weer: Zonnig, droog en warm

Wil september vruchten dragen, dan in juli hitte om te klagen.

Vandaag is het overwegend zonnig met hier en daar kans op een beetje hoge sluierbewolking. Op de Wadden kunnen er wat wolkenvelden vanaf de zee binnen komen drijven. Hoewel het op de meeste plaatsen droog blijft, is een lokale onweersbui in het uiterste (zuid)oosten in de avond niet uitgesloten. Het wordt redelijk warm vandaag: 22 graden in het waddengebied tot 28 graden in het zuiden van het land. Er staat een matige oostenwind. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 7/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1925  In Duitsland verschijnt Adolf Hitlers boek Mein Kampf.
1936 Staatsgreep van Generalísimo Franco tegen de Tweede Spaanse Republiek. Begin van de Spaanse Burgeroorlog, die zou leiden tot veertig jaar dictatuur.
1968 Oprichting van Intel Corporation.
1995 In Nederland besluit uitgever Reed Elsevier met zijn persactiviteiten te stoppen. Daardoor staan NRC Handelsblad, het Algemeen Dagblad en enkele andere krantentitels te koop.
2006 Tijdens de eerste dag van de 90e editie van de Nijmeegse Vierdaagse komen tijdens een hittegolf twee mensen om. De Vierdaagse wordt hierdoor voor de allereerste keer in zijn lange bestaansgeschiedenis noodgedwongen afgelast.

Bondage logeerde in het Movenpickhotel in Voorburg  (Foto: Bondage)
Bondage logeerde in het Movenpickhotel in Voorburg (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!