'Laatste Tour voor Contador'

Voor wielrenner Alberto Contador is het de laatste keer dat hij de Tour de France rijdt. Dat heeft ploegleider Steven de Jongh van Contador's Trek-Segafredo maandag gezegd bij De Avondetappe.

De Tour gaat nog niet al te best voor Contador, die in principe een gooi wilde doen naar een goed klassement, maar na vijftien etappes negende staat op 5:37 minuten van geletruidrager Chris Froome - een aantal valpartijen hielpen hem bepaald niet. De Spanjaard viel in de dertiende etappe, de korte rit naar Foix, wel aan en daar was De Jongh van onder de indruk. "Dankzij hem is die rit leuk geworden", stelt de ploegleider.

Toen De Jongh gevraagd werd of het afscheid van Contador eraan zit te komen was hij duidelijk: "Ja, dat is zeker. Heel misschien gaat hij volgend jaar nog de Giro d'Italia rijden, maar hij wil het toch ook allemaal een beetje af laten hangen van het resultaat van deze Tour. Ik merk nu ook dat hij echt heel graag nog een etappe wil winnen om een beetje afscheid te nemen van Frankrijk, dus dat het zijn laatste Tour is kunnen we wel met zekerheid zeggen."

Contador won maar liefst negen keer een grote ronde, hoewel hij er achter de groene tafel door dopingperikelen twee in moest leveren: de Tour van 2010 en de Giro van 2011. Hij heeft de Giro van 2008 en 2015, de Tour van 2007 en 2009 en de Vuelta van 2008, 2012 en 2014 wel op zijn naam staan.