Amrabat: "Ik denk dat ik goed bij Feyenoord pas"

Sofyan Amrabat kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste week bij Feyenoord. De nieuwe aanwinst werd zondag gepresenteerd in De Kuip.

Samen met Kevin Diks en Jean-Paul Boëtius kwam Amrabat uit de helikopter tijdens de jaarlijkse Open Dag van Feyenoord. "Ik ben goed ontvangen door de jongens, de technische staf, eigenlijk door iedereen. Iedereen staat voor me klaar en wil me helpen", vertelt hij aan Voetbal International.

Is Amrabat een typische speler voor Feyenoord? "Ik denk het wel. Daarom ben ik ook naar Feyenoord gekomen. Ik denk dat ik hier heel goed pas en dat wil ik ook gaan laten zien", vindt de 20-jarige middenvelder. "De manier van spelen trekt me heel erg aan. We spelen met dynamische middenvelders, met veel power, veel druk naar voren. En ik denk dat dat wel kenmerken zijn waar ik goed tussen pas."

Amrabat begrijpt dat er veel van hem wordt verwacht. "Ik probeer altijd alles in de wedstrijd te gooien wat ik in me heb. Dat is ook wat ze hier van je vragen." Feyenoord start het seizoen op 5 augustus met de wedstrijd tegen Vitesse om de Johan Cruijff Schaal. Acht dagen later komt FC Twente op bezoek in de eerste competitieronde.