Verstappen: "Maximaal resultaat maar we zijn te langzaam"

Max Verstappen haalde vandaag, na drie uitvalbeurten op rij, eindelijk weer eens de finish. De uiteindelijke vierde plaats noemt hij het maximale resultaat.

Verstappen had nog wel een goede start waarbij hij Sebastian Vettel passeerde en de derde plek pakte. Daarna volgde een gevecht met de coureur van Ferrari om zijn positie te verdedigen. "Als het om de eerste plek gaat, dan wil ik wel zo'n gevecht, maar we zijn gewoon te langzaam. Ik moest mijn plaats met hand en tand verdedigen. Hij kwam met veel snelheid binnendoor en ik verdedigde buitenom. Toen reed hij vol gas tegen me aan. Dat mag zolang er niks afbreekt", aldus Verstappen bij Ziggo Sport. 

Door een pitstop die niet foutloos was verloor Verstappen zijn plek aan Vettel, die daarna uit het zicht verdween. Door een klapband van Vettel in de slotfase schoof Verstappen toch nog een plek op. Ook Räikkönen dook nog naar binnen, maar omdat Verstappen zelf ook een pitstop maakte, kon hij daardoor geen podiumplek winnen. "Ik zag Kimi naar binnen gaan en dacht dat we gewoon buiten moesten blijven, maar het team wilde het veilig spelen", verklaart Verstappen.

"We moeten gaan kijken wat er fout is gegaan dit weekend, want we waren niet snel goed. Maar we hebben wel het maximaal haalbare aantal punten gehaald. Ik kijk uit naar Hongarije en de updates die daar komen," zo sloot de Nederlander af.