Indrukwekkende inhaalrace De Vries in Formule 2, Latifi boekt eerste zege

Nicholas Latifi heeft zondag de tweede Formule 2-race van het weekeinde in Silverstone gewonnen. De 22-jarige Canadees vertrok dankzij zijn achtste plek in de race van zaterdag van poleposition en stond zijn leiding geen moment af. Het is de eerste overwinning voor Latifi, die al meerdere malen in de buurt kwam. In Barcelona leek hij dit jaar al te winnen, maar daar gaf hij de zege aan het einde weg met een fout.

De meest indrukwekkende prestatie kwam wellicht op naam van Nyck de Vries. De Nederlandse Rapax-coureur kende zaterdag een dramatische dag: bij de start had zijn auto er geen zin in en ook in de pitstraat kon hij niet op gang gebracht worden. Daardoor moest De Vries als laatste starten in de race van zondag, maar dat deed hij uitmuntend.

Al na een handvol bochten had hij vijf coureurs te pakken en na de eerste ronde kwam hij in het veld van twintig man al als dertiende door. Hij bleef ijzersterk rijden, pakte nog wat plaatsen en lag negende toen de safety car kort voor het einde de baan op kwam. Die ging er weer af met nog twee ronden te gaan en daarin zag De Vries Sean Gelael voor hem weg spinnen. Doordat Oliver Rowland een tijdstraf kreeg schoof de Nederlander zelfs nog op naar een knappe zevende plek.

Achter winnaar Latifi kon het team van Russian Time juichen: Luca Ghiotto werd tweede, voor teamgenoot Artem Markelov. Kampioenschapsleider Charles Leclerc - voor Norman Nato en Rowland de winnaar van zaterdag - eindigde als vijfde.