Alesi boekt eerste zege in GP3

Coureur Giuliano Alesi heeft zijn eerste zege in de GP3 binnen. De pas 17-jarige zoon van voormalig F1-coureur Jean Alesi zegevierde op het circuit van Silverstone in de tweede race van het weekeinde.

Om het verhaal te beginnen gaan we eerst even terug naar zaterdag, de dag van race één. Die werd gewonnen door de Brit George Russell, de kampioenschapsleider, maar de nodige aandacht ging naar Dorian Boccolacci. De Fransman beukte zich in de slotronde naar de vijfde plek, maar een tijdstraf wierp hem terug naar plek acht.

Dat leverde de wildebras één voordeel op: poleposition voor de tweede race. Veel had hij daar niet aan, want Boccolacci's auto begaf het nog voor de start en dus haalde hij de startgrid niet. De effectieve poleposition was zo voor Alesi, die race één als zevende afsloot.

Alesi kende een prima start, stond vijftien ronden lang onder druk, maar liet zich niet passeren en pakte zijn eerste overwinning. Jack Aitken reed na een sterke race naar de tweede plek, voor de Finse Red Bull-junior Niko Kari, die voor het eerst het podium mocht bestijgen. 

Steijn Schothorst gaat niet zo lekker. Dit keer kwam hij in aanraking met de Fransman Julian Falchero, waardoor hij wederom nul punten scoorde.