Rolstoeltennisster De Groot in eerste Grand Slam-finale

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft zich voor het eerst in haar nog jonge carrière geplaatst voor een Grand Slam-finale. Op Wimbledon sloeg de 20-jarige rising star van het vrouwenrolstoeltennis zich naar de eindstrijd, door geen spaan heel te laten van landgenote Aniek van Koot, de verliezend finaliste van vorig jaar: 6-0, 6-2.

De Groot debuteerde pas dit jaar op een Grand Slam. Op de Australian Open was de ervaren Duitse Sabine Ellerbrock in de eerste ronde de sterkste, waarna Marjolein Buis op Roland Garros eveneens in de eerste ronde te sterk was.

Op Wimbledon kan De Groot dan haar eerste grote titel pakken, maar dan moet ze dit keer wel winnen van Ellerbrock, die ze overigens vaker wel dan niet heeft verslagen. De Duitse was in de halve finale te sterk voor de Japanse Yui Kamiji, die de eerste twee Grand Slams van het jaar won. 

In het dubbelspel haalde De Groot ook de finale. Samen met Buis strijdt ze daarin tegen Kamiji en Jordanne Whiley, die Wimbledon de vorige drie keer wonnen.