Biatlete Sloof heeft ziekte van Pfeiffer

Biatlete Chardine Sloof zal de komende tijd volledige rust moeten nemen. De sinds twee jaar voor Zweden uitkomende Sloof kondigde op Facebook aan dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft.

"Na een goede week in Mallorca was ik een week thuis in Torsby, maar dat was geen goede week", zo schrijft de geboren Nederlandse. "Op de tweede trainingsdag thuis viel ik en dacht ik dat ik gewoon pijn had aan mijn nek. Nadat de pijn vreemder begon te voelen en ik mij ook vreemd voelde besloten de arts en ik een bloedtest te laten doen."

Daar bleek weinig goeds uit te komen: "Diezelfde dag hoorde ik dat ik de ziekte van Pfeiffer heb. Dat betekent dat ik volledige rust moet nemen en dus helemaal niet mag trainen. Ik hoorde het inmiddels meer dan een week geleden en het gaat heel langzaam iets beter." 

Wanneer Sloof de training weer kan hervatten is niet bekend, maar het is te hopen dat het snel gaat. Vorig jaar kende ze een sterk seizoen, met tijdens de World Cup in Oberhof haar sterkste weekeinde ooit. Ze werd daar tiende op de sprint, veertiende op de achtervolging en vijftiende op de massastart, veruit haar beste resultaten ooit - behalve de wereldtitels bij de junioren. Sloof hoopt komend seizoen deel uit te maken van de Zweedse selectie op de Olympische Spelen.