Nederlandse schoonspringers niet door WK-kwalificaties 1-meterplank

Het wereldkampioenschap schoonspringen is voor Nederland niet al te indrukwekkend begonnen. In Boedapest stonden vrijdag de kwalificaties op de 1-meterplank op het programma, waar een plek in de top-12 nodig was voor plaatsing voor de finale.

Joey van Etten kwam daar bij de mannen niet bij in de buurt. In het veld van 51 deelnemers eindigde hij als 48e met ruim 243 punten uit zes sprongen, een aantal wat de toppers na vier sprongen al bijna bij elkaar hebben. Er viel wel een verrassing te noteren: de Oekraïner Illya Kvasha won op de vorige twee WK's zilver op dit onderdeel, maar werd slechts zestiende en mist de finale.

Bij de vrouwen stonden 42 deelneemsters op de startlijst, waaronder Daphne Wils. De Nederlandse werd 27e en haalde de finale dus ook niet. Dat was niet geheel verrassend, maar voor een andere dame was het mislopen van de finale een drama. China domineert het schoonspringen, maar de op het laatste moment opgeroepen Chang Yani kon de medailleverwachtingen bij lange na niet waarmaken: ze werd slechts veertiende en mist de finale.