Murray en Hingis stomen door naar finale Wimbledon

Jamie Murray en Martina Hingis stomen met volle vaart door in het gemengd dubbelspel op Wimbledon. De Brit en zijn Zwitserse partner stonden nog geen set af en ook in de halve finale gebeurde dat vrijdag niet.

Het als eerste geplaatste duo had het één set wat moeilijker dan ze dit toernooi hebben gehad, maar de Braziliaan Marcelo Demoliner en de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez konden het ijzersterke duo niet uit de finale houden: 6-2, 7-5.

Murray hoopt zijn prestatie van tien jaar geleden te evenaren. Hij won als jong talent destijds met Jelena Jankovic de titel in het gemengd dubbel, voor broertje Andy in het enkelspel successen vierde. Hingis is uiteraard ook niet onbekend met het winnen van titels in Londen. In 1997 was ze de beste in het enkelspel, in 1996, 1998 en 2015 won ze het damesdubbel en met Leander Paes pakte de Zwitserse in 2015 ook de titel in het gemengd dubbel.

In de finale nemen de twee het op tegen de Fin Henri Kontinen en de Britse Heather Watson, de titelverdedigers op Wimbledon. In de halve finale rekenden ze af met het als tweede geplaatste duo Bruno Soares en Elena Vesnina. Kontinen en Watson waren het Braziliaans-Russische partnerschap met 6-4, 6-7 (6), 6-3 de baas.