Bartra blij met Bosz: "Eerste indruk heel goed"

Marc Bartra kijkt uit naar een mooi seizoen bij Borussia Dortmund, onder leiding van de nieuwe trainer Peter Bosz. De Spanjaard is zeer positief.

"De eerste indruk is heel goed en ik mag zijn filosofie ook wel", zegt Bartra in Bild over de oud-trainer van Ajax. "Als je naar zijn verleden kijkt, kun je aantrekkelijk voetbal verwachten. Een speelstijl die afkomstig is van Ajax, dat dezelfde filosofie heeft als Barcelona en allebei zijn ze gevormd door Johan Cruijff."

Bartra hield in april van dit jaar een armblessure over aan de aanval op de spelersbus van Borussia Dortmund, voorafgaand aan het Champions League-duel met AS Monaco. Daarna kwam de mooiste zomer van zijn leven, zoals hij het zelf beschrijft. "Na het winnen van de DFB Pokal en het feestje in Berlijn ben ik getrouwd in Spanje."

"Ik heb zó veel meegemaakt in één jaar. Dortmund is als een familie voor mij. Dat andere clubs interesse in mij hebben, geeft aan dat ik het goed doe." De 26-jarige verdediger wil echter niet weg. "We gaan samen mooie herinneringen maken in Dortmund."