Utrecht teneergeslagen: "Voetbal is niks"

Volgens Zakaria Labyad is de 0-0 bij FC Valletta een prestatie van formaat op een dag als donderdag. De spelers van FC Utrecht kwamen op Malta hand in hand het veld op en het publiek zong de naam van Abdelhak Nouri. De eerste wedstrijd van Utrecht in de voorrondes van de Europa League vond plaats op een bijzonder droevige dag. Na afloop ging het dan ook nauwelijks over de 0-0, maar vooral over Nouri.

"Dit is het perfecte resultaat door alles dat vandaag is gebeurd met Appie Nouri. Dit gun je niemand en dat zeg ik met tranen in mijn ogen", zei een geëmotioneerde Labyad tegen Voetbal International. "Ik ben trots op het team en vooral op Yassin Ayoub, die hem wekelijks zag."

"Ik wil mijn steun uitspreken aan iedereen die ermee zit, en vooral zijn familie", vervolgde Labyad. "Toen de supporters in de 34ste minuut voor Nouri zongen, stond ik met tranen in mijn ogen." Ayoub kon zijn emoties ook moeilijk de baas blijven.

"Het was heel zwaar", aldus Ayoub tegen FOX Sports over het duel met Valletta (0-0). "Mijn hoofd was niet bij de wedstrijd, helemaal niet zelfs. Mijn lichaam was er wel, maar mijn hoofd helemaal niet. Ik ken Appie heel goed, zijn familie, zijn vrienden... Geen woorden."

Nouri en Ayoub groeiden samen op in het Amsterdamse Geuzenveld. "Appie woonde dicht bij mij in de buurt, ik zag hem heel vaak. Hij was druk bezig met voetbal, ik ook. Maar we vergaten elkaar nooit. We hebben ook dezelfde vriendengroep in Amsterdam-West. Appie is een goede jongen. Dit doet pijn in m'n hart. Voetbal is dan niks."

Urby Emanuelson maakte Nouri mee toen hij vorig jaar zijn conditie op peil hield bij Jong Ajax. "Hij was ook één van de jongens die gelijk op me afstapte, veel vragen stelde en gewoon heel leergierig was", vertelt hij aan FOX Sports. "Hij is iemand die heel erg graag naar het eerste van Ajax wilde.. " Na een diepe zucht: "Ik wil er eigenlijk niet zo heel veel over praten, omdat je daar gewoon verdrietig van wordt. Het voelde een beetje alsof het zijn jaar moest gaan worden. Ik heb het er gewoon heel erg moeilijk mee gehad, dat kan ik eerlijk toegeven."