Verstappen hoopt op einde pechreeks

Max Verstappen hoopt dat hij de pechduivel in Oostenrijk achter heeft gelaten. De Nederlander viel afgelopen zondag voor de vijfde maal in zeven races uit, ditmaal door een probleem met de koppeling. Op Silverstone gaat hij er vol goede moed weer voor, waarbij hij verwacht dat de auto vrijwel net zo competitief is dan vorige week.

Het Nederlandse journaille kreeg op Silverstone een goedgeluimde Verstappen te zien. "Zoveel hebben we niet te bespreken toch? Ik heb vorige zondag immers maar een half rondje gereden."

Na de race bezocht Verstappen de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keanes om het personeel toe te spreken via een volgens teambaas Christian Horner inspirerende speach. Verstappen: "Ik denk dat het altijd goed is dat de coureur er is. Er wordt lang doorgewerkt op de fabriek en ik denk dat niet iedereen daar blij mee is, maar als je ze persoonlijk aanspreekt, gaat iedereen denk ik wat harder voor je rennen."

De Nederlander hoopt dat de problemen nu opgelost zijn. "Ik hoop daarom dat het nu klaar is." Hij weet alleen niet wat hij van komend weekend moet verwachten, zeker omdat de auto's veel sneller zijn geworden en dit niet altijd in het voordeel van Red Bull is. "Hoe dicht we erop zitten, is moeilijk te zeggen. Met deze auto’s is hier nu veel vol gas en worden een aantal bochten eigenlijk rechte stukken. Niet ideaal."

Verstappen weet één ding wel zeker, hij hoeft niet aan de kant voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Volgens teambaas Horner zullen er voorlopig geen teamorders bij zijn renstal zijn, ondanks dat Ricciardo de podiumplaatsen aaneen rijgt en ruim voor staat in het klassement.