Ten Hag voor Europa League-duel: "We hebben wat op te lossen"

FC Utrecht neemt het donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League op tegen Valletta FC. Erik ten Hag moet puzzelen in zijn opstelling. De trainer kan niet beschikken over Ramon Leeuwin, die in juni aangereden werd door een scooter. Een flinke domper voor de oefenmeester, maar hij weet dat hij meerdere mogelijkheden heeft.

"Dat was een streep door de rekening, net als het feit dat Cyriel Dessers tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een blessure opliep", vertelt Ten Hag. "We hebben wat zaken op te lossen en hebben een brede selectie."

Het belangrijke duel met Valletta FC valt vroeg in het seizoen, maar Ten Hag heeft zijn ploeg goed kunnen voorbereiden. "We hadden tweeënhalve week om ons op deze partij voor te bereiden, en we wisten dat die periode kort was. We hebben geprobeerd zo optimaal mogelijk naar het duel met Valletta toe te werken."

"We hebben ons goed ingelezen en weten wat we van Valletta kunnen verwachten. We hebben zaterdag al in soortgelijke omstandigheden gespeeld tegen FC Qabala. Tijdens de slotpartij van vorig seizoen, tegen AZ, lieten we bovendien zien goed met zulke omstandigheden om te kunnen gaan, die hardheid hebben we."