James: "Real Madrid geen gesloten boek"

James Rodriguez verruilde Real Madrid deze week voor Bayern München, maar de Colombiaan wil nog niet definitief afscheid nemen van de club.

Bayern München nam de middenvelder annex aanvaller voor twee seizoenen op huurbasis over van Real Madrid. Vervolgens heeft de club de optie om James permanent over te nemen. Toch neemt de international nog niet definitief afscheid van Real Madrid.

"Real Madrid is nog geen gesloten boek", vertelde James tijdens de persconferentie. "Maar voor nu denk ik alleen aan de twee komende seizoenen bij Bayern München. Daarna zullen we zien welke beslissing er gemaakt wordt."

"Het is een nieuwe stap, maar geen stap terug. Het is een uitdaging en het wordt een nieuw leven voor me. Alles is hier nieuw. De stad is geweldig en ik wil snel Duits leren praten."

James kwam het afgelopen seizoen onder Zinedine Zidane weinig in actie voor Real Madrid. Komend seizoen hoopt James weer minuten te maken. Op welke positie maakt hem niet veel uit. "Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Ik kan op de linkervleugel of op de rechtervleugel spelen, maar ook als spelmaker", aldus James.