Tunnels and Trolls over maand mobiel

De klassieke RPG Tunnels and Trolls Adventures is vanaf 17 augustus eindelijk te spelen via MetaArcade. Dat is een nieuw platform, waarmee je van je eigen verhalen games kunt maken en delen met anderen. Lees voor meer informatie ons diepte-interview.

Hieronder zie je één van de scenes die je kunt verwachten in Tunnels and Trolls Adventures. Je hebt een held aangemaakt met specifieke vaardigheden. Om de boogschutters te ontwijken moet je minstens een bepaald aantal ogen gooien met de dobbelsteen. Een beetje geluk kun je altijd wel gebruiken en daarom is Geluk ook één van de factoren die je kunt upgraden. Verder hangt veel van het spelverloop af van de keuzes die je maakt. Probeer je Medusa te bestelen terwijl ze ligt te slapen in een kamer vol standbeelden? Drink je van een onbekende bron met de hoop op betere stats, maar de kans op doodgaan? Val je een trol in de rug aan of probeer je hem te overtuigen van je goede bedoelingen?

MetaArcade - screenshot avontuur

De bèta-test die wij mochten spelen was heel erg veelbelovend. Na een paar weken was het mogelijk om een personage waarmee je reeds een avontuur had voltooid, mee te nemen naar een ander avontuur. Dat betekende rondrennen met een dwerg van level 12 met bijl en pantser in plaats van level 1 met alleen een stok en dat speelde een stuk lekkerder. Ook was de kwaliteit van afbeeldingen en geluiden sterk verbeterd. MetaArcade komt uiteindelijk ook naar pc (Windows, MacOS en Linux), maar een releasedatum daarvan is nog niet bekend.

MetaArcade - Naked Doom

Logo MetaArcade