FOK! Wat een weer: zonnig

Wanneer het op St. Henricus (en dat is vandaag) droog is of regent,
zeven weken duurt die zegen.

Goedemorgen.

Gisteren is er hier en daar aardig wat water gevallen. Gelukkig scheen tegen de avond de zon weer overal. Ook vannacht was het droog, alhoewel er wel wat bewolking was.

Vandaag blijft het droog en zjn er zonnige perioden, alhoewel er ook stapelwolken voorkomen. Het wordt niet warmer dan 17 graden in het noorden tot 20 graden in het zuiden.

Morgen enkele buien maar ook zon. Het weekend en de dagen daarna verlopen droog en zo tegen zondag klimt de temperatuur ook weer omhoog.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:36
Zon onder: 21:55
Zonkracht: 6/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1897 Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
1900 Te Den Helder exploderen enkele opgeviste granaten, waardoor 5 mensen om het leven komen.
1923 In de heuvels boven Los Angeles worden de vijftien meter hoge letters 'Hollywoodland' geplaatst. Deze reclame-uiting van een projectontwikkelaar groeide uit tot een symbool voor de glamourstad Hollywood. Eind jaren 40 verdwenen de laatste vier letters.
1955 Ruth Ellis is de laatste vrouw die in Engeland naar de strop wordt geleid.
1977 In New York en omgeving wordt een belangrijke krachtcentrale getroffen door een blikseminslag, waarna de stroom uitvalt en duizenden mensen plunderend en vernielend door de stikdonkere straten trekken
1985 Het wereldwijde popspektakel Live Aid wordt gehouden in Londen en Philadelphia.

Foto aan het water (Foto: DJMO)
Foto aan het water (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!