Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone

Bij Apple heerst een staat van paniek rondom de nieuwe iPhone. Softwareproblemen zouden kunnen zorgen voor vertraging in de productie en levering van de volgende iPhone, meldt Fast Company op basis van een bron. Als de problemen niet snel worden opgelost, zou het zelfs zo kunnen zijn dat belangrijke functies zijn uitgeschakeld bij de lancering.

De nieuwe iPhone, die mogelijk de naam iPhone 8, iPhone Pro of iPhone X krijgt, wordt naar verwachting dit najaar gepresenteerd. Vermoedelijk zal het toestel verschillende nieuwe technologieën herbergen die nog niet eerder in iPhones zaten. Enkele daarvan zouden echter lastig zijn om goed te laten werken bij de iPhone.

Een van die nieuwe functies is draadloos opladen. De software daarvoor is nog niet klaar. Mocht het niet lukken het draadloos opladen goed te laten werken, dan zou Apple mogelijk de eerste toestellen met de hardware voor draadloos opladen wel gewoon gaan verschepen. De hardware staat dan echter uitgeschakeld en zal pas op een later moment worden geactiveerd.

3D sensor
Soortgelijke problemen zouden spelen met de nieuwe 3D-sensor, die volgens persbureau Bloomberg aan de voorkant van het toestel zit en het gezicht van de gebruiker moet gaan herkennen om de iPhone te ontgrendelen. Apple zou er moeite mee hebben om de sensor goed te laten werken, waarbij wederom niet de hardware maar de software het probleem vormt.

Ook het oledscherm, waarmee iPhones tot nog toe niet uitgerust waren, zou Apple zorgen baren. Hierbij is het probleem dat er maar weinig oled-productiefaciliteiten zijn. Ondertussen zou Apple er ook nog steeds niet uit zijn waar de vingerafdruksensor moet komen, aangezien het oledscherm het grootste deel van de voorkant van de telefoon inneemt. Verwacht wordt dat de sensor uiteindelijk in het scherm komt te zitten.

Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone
Paniek bij Apple om problemen nieuwe iPhone (Foto: BuzzT)