McGregor draagt 'fuck you'-pak tijdens persconferentie met Mayweather

Dinsdagavond was het eerste deel van een serie aan persconferenties omtrend het boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. Beide heren staan zaterdag 26 augustus in de T-mobile Arena te Las Vegas in de boksring en in een stampvol Staples Center in Los Angeles was de eerste persconferentie uit een serie van vier. Hierna volgen nog Toronto, New York en Londen.


Mayweather en McGregor (Foto: Getty images)

De show staat onder regie van het management van Mayweather en dat was goed te merken. Team Mayweather was duidelijk al bezig met het uitdelen van steken onder water. McGregor leek slecht geïnformeerd over de show, kreeg slechte geluidskwaliteit over z'n oortjes en tijdens zijn monoloog werd de microfoon gewoon botweg uitgezet. Maar de Ier heeft voor hetere vuren gestaan en wist zich met humor en trash talk goed te redden.

'Ze kunnen nu al spelletjes spelen, maar ze weten ook dat alleen 26 augustus geldt', aldus de charismatische Ier. 'In de ring kunnen ze niets doen en dan gaat die man knock out.'

Ook het probleem van de bokser met de Amerikaanse belastingdienst kwam nog even ter sprake, maar Mayweather zei geen problemen te hebben. Om dat te illustreren trok de bokser demonstratief een cheque ter waarde van honderd miljoen dollar uit zijn zak, verdiend met zijn gevecht tegen Manny Pacquiao uit 2015 en blijkbaar nog steeds niet geïnd. De reactie van McGregor was zoals we van hem gewend zijn, scherp.

'McGregor vermaakte de zaal en dat deed ik ook en we hebben de fans laten zien wat ze verwachtten van ons', volgens Mayweather, die het niet erg vond dat de meeste fans in de uitverkochtte Staples Center voor McGregor waren. 'Kijk, sommigen hebben meer volgers op Instagram en anderen hebben meer geld op de bank. Ik behoor liever tot de laatsten.'

Dit was het eerste deel in het vierluik van persconferenties, maar het is nu al duidelijk dat het uiteindelijke gevecht een show wordt die zijn weerga niet kent.