'Spiderman' Castroneves zegeviert na drie jaar weer in IndyCar

Coureur Helio Castroneves heeft eindelijk weer eens een race in de IndyCar Series gewonnen. De 42-jarige Braziliaan won zondagavond de Iowa Corn 300 op de Iowa Speedway. Het was al even geleden dat Castroneves won: Detroit 2014 was de laatste zege voor de drievoudig Indy 500-winnaar, die dit jaar tweede werd in die race.

Castroneves vertrok vanaf plek vier en was nagenoeg de hele race voorin te vinden, net als onder meer JR Hildebrand en Will Power. Dat waren dan ook de enige drie coureurs die de leiding in handen hebben gehad, op wat losse rondjes rondom de pitstops na. Bij de laatste van die pitstops nam Hildebrand de leiding over, maar in de slotfase van de race wist Castroneves in het drukke verkeer op de oval zijn slag te slaan en de leiding te pakken.

In de laatste fase reed Castroneves zelfs nog een goede vier seconden weg bij Hildebrand, waarmee hij voor het eerst in jaren zijn bijnaam weer eens eer aan kon doen. Castroneves wordt namelijk Spiderman genoemd: in 2000 won hij in Detroit in de CART Series, waarna hij de hekken in klom. Dat doet hij sindsdien bij elke overwinning, verspreid over de CART en IndyCar inmiddels dertig stuks.

Castroneves wint in Iowa (Bron: YouTube)