Federer voor 50e keer in kwartfinales Grand Slam, Thiem onderuit

Roger Federer heeft zonder grote problemen de kwartfinales gehaald op Wimbledon. De zevenvoudig kampioen uit Zwitserland stond tegenover Grigor Dimitrov, maar de Bulgaar wist hem nauwelijks te bedreigen: 6-4, 6-2, 6-4. Voor Federer is het de vijftigste keer dat hij de kwartfinales haalt op een Grand Slam-toernooi, een aanscherping van zijn eigen record.

De nummer acht van de plaatsingslijst, Dominic Thiem, kan de koffers pakken. De Oostenrijker kende een zeer matige voorbereiding op het toernooi, maar vocht zich wel naar de achtste finales. Daarin was Tomas Berdych, als elfde geplaatst, hem in vijf sets de baas: 6-3, 6-7 (1), 6-3, 3-6, 6-3.

Het Canadese servicekanon Milos Raonic mag zich ook weer opmaken voor de kwartfinales. De nummer zes van de plaatsingslijst vocht een mooi duel uit met de jonge Alexander Zverev, de mondiale nummer twaalf. In de vijfde set was de koek echter op voor de Duitser, waarna Raonic het afmaakte: 4-6, 7-5, 4-6, 7-5, 6-1. Raonic speelt in de kwartfinales tegen Federer, Berdych staat tegenover Adrian Mannarino of Novak Djokovic.